Verzegeld in de tijd

Een Lifetime horloge is de status voorbij. Het aan de voorkant worden voorzien van een handgemaakte, ajour gezaagde en gegraveerde zilveren wijzerplaat met persoonlijke initialen en/of jaartallen. (WB is van mijzelf.) Zelfs een gezichtscontour in de arabesken is mogelijk. Ook de handgemaakte gouden wijzers kunnen gemaakt worden van oud (familie)goud zodat het een andere bestemming krijgt en het horloge een emotionele meerwaarde.

U kunt een Willem van den Berg Lifetime horlolge gaande uw leven personifiëren door bijzondere hoogtepunten die zich in het leven voordoen, in de wijzerplaat, kast of uurwerk te laten verwerken. Het is een stijlvol en persoonlijke manier om een moment vast te leggen voor je zelf en voor het nageslacht. Door een traditie creëert u zelf tijdens uw leven, uw eigen Lifetime gedenkhorloge.

17e eeuws Nederlands designe.


Aan de achterzijde bevindt zich een 18 karaats (750/1000) gouden plaquette met een afbeelding van vadertje tijd "Chronos".

Vroeger was de tijd aan God. ( Chronos ofwel Vadertje Tijd symbool met de zijs van verstrijkende tijd). Totdat in1656 door Christiaan Huygens de slinger werd uitgevonden. Daarna werd alles anders. Aan het eind van de 17e eeuw geeft "Johannes van Ceulen de oude" (werkzaam den Haag ca 1680 - 1715) dit, voor op zijn klokken, symbolisch weer. Chronos erkent zijn meerdere en "verheft" de cijferring waarop de "juiste" ten alle tijden is af te lezen.

In het Lifetimehorloge komt deze voorstelling terug als ode aan het leven maar dan verheft Chronos een sterrenbeeld. Met deze knipoog naar Christiaan Huygens, is ook onze cultuur subtiel verwerkt in het liftimehorloge. De plaquette kan ook als rotor worden omgebouwd. Dan zonder compartiment. De plaquette kan ook van een persoonlijk sieraad (bijvoorbeeld een oude trouwring) worden gemaakt en gegraveerd. De datum van b.v. de geboorte van uw kind of een jubileum. Uw dierbare herinneringen stevig verzegeld in de tijd.

Hier afgebeeld als drager van een sterrenbeeld. In het ene voorbeeld is in de rotor met sterrenbeeld "Maagd" en een geboortedatum uitgevoerd en de andere een plaquette met compartiment en sterrenbeeld "Boogschutter" gegraveerd.