Authentiek Vakmanschap

Ambacht, kunst en industrie komen weer dichter bij elkaar in het Lifetime horloge. Willem van den Berg pleit met het Lifetimehorloge voor het herstel van ambachtelijke productie. Daarmee zijn waarden uit het middeleeuws verleden verbonden. Ondanks de eeuwenlange erosie van het ambacht staat ambachtelijk vakmanschap weer volop in de belangstelling.

Ambacht is modern en meer dan nostalgie. Het is geherwaardeerd en de technologie voorbij. Door toepassing van de modernste technieken wordt het eigentijds handwerk een verlengstuk van de ambachtelijke horlogemaker en niet omgekeerd. Alle horloges worden in eigen atelier door Willem van den Berg zélf ontworpen en gemaakt. Het Lifetime gedenkhorloge werd tijdens de International Funeral Award 2013 bekroond met 3 Awards. Van België en Nederland en de prestigieuze International Funeral Award Europa 2013 ( 2 jaarlijkse wissel trofee)

De Lifetimehorloges worden geleverd met een watchwinder in de vorm van een gestileerde tulp: bij uitstek het symbool van het leven, de vruchtbaarheid, van het geloof en de verklaarde liefde. Een gedenkhorloge waardig!

De watchwinder is een horlogestandaard die ervoor zorgt dat het mechanisch Zwitsers uurwerk opgewonden word door een schommelende bewegingen van de horlogehouder. Het blijft dus lopen als het niet wordt gedragen.

Het horloge heeft een kastdiameter van 42 mm, een dikte van ca.13 mm en is voorzien van een Louisiana alligator lederen band. Gouden horloges of horloges met een gouden lunet zijn voorzien van een (18 krt. 750/1000) gouden gesp.

Het Chronoshorloge is leverbaar in verschillende kastuitvoeringen: staal, goud/staal en rosé- en geelgoud (18 krt. 750/1000). Allen met saffierglas.


Alle horloges zijn voorzien van een Zwitsers precisieuurwerk. Het aantal gedenkhorloges dat vervaardigdt wordt is afhankelijk van de wens van de klant. Ook één exemplaar is mogelijk.

Ieder horloge is voorzien van een garantiecertificaat, een uniek serienummer en een meesterkeurteken van 'het Nederlands Gilde van Goudsmeden' met certificaat.

De garantietermijn is 24 maanden.