Gedenken met de tijd mee

Tijd speelt al sinds mensenheugenis een belangrijke en symbolische rol in ons leven.

We denken al eeuwen in termen van dag en nacht, zonnewende en seizoenen. Ook vandaag de dag hebben deze begrippen nog een sterke symbolische waarde. In 1656 vindt de Nederlander Christiaan Huygens(1629-1695) het eerste uurwerk met slinger uit, dat Salomon Coster in 1657 voor hem bouwt. In 1675 vindt Huygens de balans met spiraalveer uit en niet lang daarna vindt het draagbare uurwerk zijn weg naar de huiskamer. Steeds meer mensen dragen een horloge en gaandeweg krijgen we meer grip op de tijd.

In de 21e eeuw kijken we op onze mobiele telefoon als we de tijd willen kennen. Tijd is gratis en overal beschikbaar: onze zoektocht naar de exacte tijd is ingevuld. Horloges krijgen daardoor een nieuwe betekenis. Een horloge is nóg meer een sieraad geworden dat techniek, status en emotie op moderne wijze combineert. Een sieraad waarvan het verhaal belangrijker lijkt te worden dan zijn functie.

Dutch Watch Company International maakt een cusommade Lifetime Watch dat hoogtepunten uit uw leven subtiel verwerkt in heel het horloge. Zoals in de wijzerplaat, in en om de kast en zelfs in het uurwerk. Het horloge groeit met uw leven mee. Telkens als er een bijzonder persoonlijk moment is of in uw familie, kunt u dit laten verwerken in de Lifetime Watch. Het horloge kan telkens aangepast worden. Zoals b.v. met initialen, een gravuren of een sybool, steentje of iets van dien aard, een haarlok of zelfs weinig as van een overledene kan in dit horloge verwerkt worden. en verteld een exclusief persoonlijke levensverhaal. Een Lifetime Watch van DWCI draagt de herinneringen in zich die voor u en uw naasten een speciale en blijvende betekenis hebben.